Britanske zavarovalnice dvignejo premijo ljudem s Hotmailovim e-predalom

Matej Huš

25. jan 2018 ob 21:07:29

Pred dobrimi petimi leti je Orbitz ugotovil, da so uporabniki Applovih naprav v povprečju pripravljeni plačati več, zato jim je pri iskanju namestitev ponujal dražje hotele. Raziskav, ki so iskale (in večinoma našle) socioekonomske razlike med uporabniki Androida in iPhonov, je bilo že nekaj, zato ne smemo biti presenečeni, če se cene na internetu prilagajajo našemu digitalnemu odtisu. Da je iskanje ugodnih letalskih vozovnic prava umetnost, ki jo velja početi z različnih računalnikov, je že ponarodela resnica. Britanske zavarovalnice pa so šle še korak dlje, so ugotovili pri The Sunu. Premijo dvignejo glede na domeno, ki jo ima elektronski naslov.

Novinarji pri The Sunu so pri britanski zavarovalnici Admiral naročili nekaj poizvedb za zavarovanje vozil. Poizvedbe so bile enake, razlikovale pa so se le v elektronskem naslovu, ki so ga uporabili. Rezultati so bili presenetljivi. Uporabniki, ki so imeli elektronski predal pri Hotmailu, so dobivali konstantno višje ponudbe od tistih, ki so imeli Gmailov elektronski naslov. Razlike so segale od dobrega odstotka do skoraj osmih. V Admiralu so razliko potrdili in dejali, da je njihova analiza pač pokazala, da so ljudje s Hotmailovim predalom pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah kakor tisti z Gmailom.

Zgodba je v resnici nadaljevanje še bolj kontroverzne ugotovitve, da britanske zavarovalnice ponujajo višjo premijo ljudem z imenom Mohamed kakor tistim z angleškimi imeni. V tem primeru so bile razlike še večje in so dosegale tudi 50 odstotkov! Gre za rezultate spletnih primerjav, ki jih izpljunejo avtomatični primerjalniki, zato se zavarovalnice branijo, da ne gre za diskriminacijo, temveč zgolj sistem proti zlorabi, ki pokaže višjo ceno, če vnesemo neresnične podatke. FCA (Financial Conduct Authority) je že napovedala preiskavo.