Microsoft poleg aprilske potrdil še drugo letošnjo nadgradnjo Windows 10

Matej Huš

22. feb 2017 ob 20:38:32

Microsoft je na Ignite Australia potrdil, da drugo letošnjo nadgradnjo Windows dobimo še letos. Prva letošnja večja nadgradnja bo Windows 10 Creators Update, ki bo prispela aprila, pred iztekom leta pa bo sledila še ena. Spomnimo, da smo prvo nadgradnjo (November Update) dobili že novembra 2015, aktualno (Anniversary Update) pa avgusta lani. Windows 10 je izšel julija 2015.

O naslednji nadgradnji, kodno poimenovani Redstone 3, se je govorilo že dlje časa, sedaj pa so jo v Redmondu uradno potrdili. Ni še čisto jasno, kdaj bo izšla, bo pa to verjetno jeseni. Prav tako Microsoft še ni razkril imena. Vse to kaže, da bo Microsoft sočasno podpiral dve verziji, tako sta trenutno podprti November in Anniversary Update, bo tudi v prihodnje; uporabniki bodo imeli možnost uporabljali najnovejšo ali pa malenkost bolj preizkušeno.

In kaj lahko pričakujemo v tej verziji Redstone 3. Medtem ko bo bo Creators Update prinesel zatemnitev zaslona in toplejše barve ob nočnih urah, nadgrajeno Cortano, združitev namiznih in mobilnih naprav, nove geste za na dotik občutljive zaslone, izboljšan Wi-Fi in druge malenkosti, naj bi Redstone 3 prinesel My People (prvotno načrtovan že za april), novi dizajnerski jezik Neon in Home Hub (Microsoftova "Alexa").