Microsoft: z Windows 10 Creators Update raje počakajte

Matej Huš

26. apr 2017 ob 21:44:49

Ne bi si mislili, da bomo kaj takega slišali iz Microsoftovih ust, a smo vendarle. Z najnovejšo posodobitvijo za Windows 10, ki je uradno izšla 11. aprila, čeprav je bila na voljo že nekaj dni prej, velja počakati. Tako je sicer med vrsticami, a zelo jasno dejal John Cable iz Microsofta.

Zadeva je namreč precej kompleksna. Posodobitev se vsem uporabnikom ne prikaže istočasno, temveč jo Microsoft najprej ponudi najnovejšim napravam, ki bodo verjetno delovale brez težav, medtem ko jo starejše naprave dobijo kasneje. Zapisano velja za avtomatično posodobitev prek Windows Update, medtem ko je povsod mogoče na silo sprožiti posodobitev.

In Microsoft slednjo možnost odsvetuje oziroma opozarja, da se utegnejo uporabniki soočiti z nekaterimi težavami. Zato Cable pravi, naj uporabniki raje počakajo, da jim sistem ponudi nadgradnjo, pa četudi bo to še trajalo. Z drugimi besedami to pomeni, da Windows 10 Creators Update ni vklesan v kamen, temveč da ga sproti popravljajo glede na težave, ki se odkrijejo. To ni nič nenavadnega, je pa novost segmentiran pristop k nadgrajevanju. Kdor Creators Update je namestil in mu sedaj povzroča sive lase, pa lahko nadgradnjo tudi odstrani.