Windows 10 Creators Update je že tu

Matej Huš

6. apr 2017 ob 21:08:32

Čeprav naslednja podverzija Microsoftovega operacijskega sistema Windows 10 Creators Update izide šele v torek, si jo lahko od danes prenese in namesti kdorkoli. Windows 10 verzija 1703, kakor se tudi imenuje Creators Update, je odslej na voljo prek običajnih kanalov, torej MSDN, TechNet, Media Creation Tool in Update Assistant.

Najlažja pot je prav uporaba slednjega, saj Windows 10 Update Assistant ob uporabi namesti Build 15063, ki nič drugega kot Creators Update oziroma bo to postal v torek. Vse, kar potrebujemo za uspešno namestitev, je zgolj nekaj klikov na gumbe Update in Next, pa bomo dobili svežo verzijo. Uporabimo lahko tudi Media Creation Tool, če želimo izdelati namestitveni medij za svežo namestitev.

O novostih, ki jih prinaša, smo že obširno pisali, zato le na kratko ponovimo. Dobili bomo prenovljen brskalnik Edge, Game Mode za igranje iger, streaming iger z Beamom, dograjeno Cortano, več nadzora nad nameščanjem posodobitev, Dynamic Lock, zatemnjevanje zaslon ob nočnih urah itd.

Ob tem velja opozoriti, da je nameščanje večje nadgradnje operacijskega sistema vedno tvegano početje, saj se v nove verzije včasih prikradejo hrošči, ki jih proizvajalec kasneje reši. Načeloma je zato pametneje počakati.