Seagate predstavil najtanjši zunanji disk

Matej Huš

4. jan 2015 ob 15:18:26

Ob 35. obletnici proizvodnje prvih 5,25-palčnih diskov za osebne računalnike je Seagate pokazal, da diski še niso za staro šaro, čeprav jim SSD-ji močno dihajo za ovratnik. Pokazali so najtanjši zunanji disk na svetu, ki v debelino meri zgolj 7 milimetrov, zato se imenujem kar Seven. Uradno ga bodo predstavili na sejmu CES, ki se v Las Vegasu prične v torek.

Seagate je veliko pozornosti posvetil oblikovanju, kjer je Seven izstopajoče eleganten. V sivem jeklenem ohišju je pri debelini 7 milimetrov lahko samo ena plošča, zato ima disk kapaciteto 500 GB. Na računalnik se priključki prek vmesnika USB 3.0, kakšnih hitrostnih presežkov pa vseeno ne gre pričakovati. Na volj bo konec januarja za 100 dolarjev, so še povedali v Seagatu. To je precej veliko, saj dvakrat večji modeli stanejo dvakrat manj, a niso tako elegantni.

Več bo znanega prihodnji teden, ko bomo na CES-u deležni uradne predstavitve. Prav tako se tam nadejamo podrobnosti tudi o ostalih Seagatovih izdelkih, kot je brezžični 500 GB-disk za 130 dolarjev ter disku Seagate Personal Cloud.