Krmilnik za Steam bo zamudil

Matej Huš

29. maj 2014 ob 10:46:20

Valve je potrdil, da bo krmilnik za Steam zamudil in ne bo nared novembra, kot so sprva napovedovali. Bolj realističen datum je leto 2015, so dejali.

SteamOS je izšel lanskega decembra, sedaj pa čakamo še na Steam Machine. Njegov sestavni del bo prav Steam Controller, za katerega potrebujejo nekaj več časa. Čeprav bodo s tem zamudili božično nakupovalno sezono, so pri Valvu prepričani, da je to pravilna odločitev, če ne želijo na trg poslati polizdelka. Eric Hope iz Valva je povedal, da so z beta testi dobili kopico uporabnih odzivov na igralnost s krmilnikom, ki jih bodo uporabili za njegovo izboljšavo. Ker je Steam Controller ključni del za uspeh novih Steam Machine, je to kar pravilna taktika.

Svoje Steam Machine je napovedalo kar 14 proizvajalcev, številni pa so že najavili specifikacije in približno ceno. Toda dokler krmilnik ne bo dokončan, končnih izdelkov zelo verjetno ne bo. Prodaja teh konzol je smiselna le s priloženim krmilnikom, ki pa zamuja, a dokončne potrditve še ni. Število iger, ki jih podpira SteamOS, medtem raste in je doseglo število 474.