Potrjen Windows 8.1 z Bingom

Matej Huš

25. maj 2014 ob 19:51:09

Microsoft je uradno potrdil obstoj verzije Windows 8.1 z Bingom, o kateri smo špekulirali že pred poltretjim mesecem. Ta bo zelo podobna Windows 8.1 Update 1, le da bo imela privzeti iskalnik Bing, ki pa ga bo mogoče spremeniti. To lahko v navadni verziji storijo že prodajalci, v novi verziji pa bodo to smeli storiti šele končni uporabniki. Drugi razlik v primerjavi z navadnim Windows 8.1 naj ne bi bilo.

Windows 8.1 z Bingom bo mogoče dobiti le skupaj z nekaterimi napravami, predvsem tablicami, izmed katerih bodo številne imele prednaložen tudi Office z enoletno naročnino na Office 365. O ceni še ni podatkov, a Windows 8.1 z Bingom naj bi bil (skoraj) zastonj. Na voljo bo kot OEM-sistem za naprave z diagonalo, manjšo od devetih palcev. Prve naprave s tem sistemom bomo videli že na Computexu, ki bo med 3. in 7. junijem potekal na Tajvanu.

Microsoft je potrdil, da so imeli v mislih to verzijo, ko so napovedali brezplačno verzijo Windows 8.1 za manjše tablice. Sedaj je jasno, da bo na voljo tudi za nekoliko večje tablice. Do kam bo segla, bomo videli.