Prispel brezplačen Office za Android

Matej Huš

25. jun 2015 ob 13:15:42

Microsoft je najavil brezplačno verzijo Officea za operacijski sistem Android, ki so jo v predogledni verziji sicer pokazali že pred tedni. S tem je Office na voljo tako za domač ekosistem Windows (Phone) kakor tudi za iOS, Mac OS X in Android.

Uporaba Officea je brezplačna, dokler imate Microsoftov račun, ki pa je tudi brezplačen, so pa nekatere funkcionalnosti omejene na lastnike plačljive naročnine na Office 365. Mednje sodijo na primer sledenje spremembam, sprememba postavitve strani (pokončno, ležeče), vstavljanje prelomov, napredne nastavitve glave in noge itd. Brezplačna verzija zmore prikazati vse te funkcije, če jih dokument že ima, le spreminjati oziroma urejati jih ne moremo. Pohvalna je podpora za oblake, in sicer ne le hišni OneDrive, temveč tudi integracija z Dropboxom, Google Drivom in Boxom.

Za androidne tablice je Office na voljo že od februarja, minuli mesec pa so prikazali beta verzijo za telefone z Androidom. Do končne verzije je napredovala v rekordnem enem mesecu. Microsoft ne skriva ambicij, da bi čim več uporabnikov prepričal v naročnino na Office 365. Logiko kupovanja licenc želijo namreč spremeniti v stalni najem.

Office za Android je že na voljo za prenos.