T-2 z junijem draži storitve

Matej Huš

1. maj 2014 ob 10:59:19

Iz družbe T-2 so sporočili, da bodo s 1. junijem spremenili ceno (nov cenik) svojih storitev, ki se bo dvignila. Pojasnjujejo, da so se za tako potezo odločili, ker jih vanjo silijo "pritiski na dvige cen, ki so jih operaterji deležni v zadnjem letu". Dodajajo, da težave rešujejo tudi z notranjo optimizacijo (varčevanjem), a ta ni več zadoščala. T-2 je cene nazadnje dvignil 1. februarja lani, ko so podražitve znašale evro ali dva na mesečni ravni, kar je na večini paketov predstavljalo 5-10 odstotkov.

To pot se dostop do interneta ne glede na način (VDSL polno/skupno razvezan, optično omrežje) in hitrost draži za slab evro (99 centov), kar za povprečnega uporabnika pomeni podražitev za dva do štiri odstotke. Za enak znesek bo dražja tudi televizija, in sicer paket M, vsi IP (SDTV, HDTV) priključki ter TV časovne funkcije (tako samostojne kot del paketa). Programski paket HBO se bo podražil za poldrugi evro.

Paketna ponudba se prav tako draži za en evro, razen najšibkejših paketov (T2 TV+Tel in T4 Start), ki bosta dražja za dva evra. Podražili so se tudi nekateri starejši paketi.