A1 bo podražil mobilne pakete in povečal količino zakupljenih podatkov v EU

Matej Huš

2. nov 2019 ob 09:42:30

Iz našega drugega največjega mobilnega operaterja A1 so sporočili, da bodo decembra dvignile cene nekaterih mobilnih paketov za 1 ali 2 evra, kar predstavlja zvišanje za 4 do 9 odstotke. Dražijo se večinoma nekoliko starejši paketi, ki jih ni več možno naročiti, med še ponujenimi pa bosta dražja A1 Go! L in njegova podjetniška verzija, ki bosta namesto 26 evrov stala 28 evrov. Celoten seznam podražitev je na sliki.

Kot ob vsaki podobno podražitvi imajo uporabniki tudi to pot možnost, da brez plačila pogodbene kazni ali stroškov prekinitve odstopijo od pogodbe in prekinejo naročniško razmerje. Je pa treba v takšnih primerih vrniti prejeto ugodnost, kar tipično pomeni odplačilo prejete subvencionirane opreme ali njena vrnitev v zameno za kupnino in plačilo uporabnine.

Druga novost pa je zvišanje zakupljenih količin prenesenih podatkov v EU, ki bo za nekatere pakete veljalo do decembra, za preostale pa od novega leta. Povišanja so za petino do četrtino, odvisno od paketa in cene. Vsem vključenim paketom razen najmanjših se dodaja vsaj gigabajt, nekaterim pa dva ali tri.