Xbox One bo dobil daljinca

Primož Resman

22. feb 2014 ob 22:45:49

Ko so pri Microsoftu predstavili Xbox One, so bili izredno navdušeni nad njegovo sposobnostjo stalnega poslušanja ter dodatnimi možnostmi, ki jih ponuja Kinect. Obenem pri Microsoftu želijo, da bi konzola zamenjala običajne set-top-boxe, s čimer bo mogoče hitro menjati med igro in televizijskim programom, iskati oddaje, serije oz. filme po sporedu, nastavljati opozorila, itd. A naprednim zmožnostim navkljub je navigacija z glasovnimi ukazi in kretnjami po televizijskem vmesniku vseeno morda nekoliko nerodna. Za rešitev tega problema Microsoft pripravlja rešitev.

Po vzoru Xbox 360 bo na voljo daljinski upravljalnik, tokrat nekoliko bolj kompaktnih mer, ki bo pomagal pri upravljanju s konzolo predvsem v medijskih okoljih, torej pri spremljanju televizijskega programa oz. predvajanju glasbenih in video vsebin s spleta in z lokalne mreže. Za lažjo uporabo v temi ima daljinec osvetljene gumbe, ki se s pomočjo pospeškomera vklopijo šele, ko uporabnik daljinec premakne. Dobrodošla je novica, da bo z Xboxovim daljincem mogoče upravljati glasnost drugih naprav, saj bo konzola nato s svojim infrardečim oddajnikom televizorju oz. zvočnemu sprejemniku sporočila, da uporabnik želi spremeniti glasnost.

Daljinec bo na voljo po celem svetu (kjer je na voljo Xbox One) v marcu, kjer bo cena v ZDA predvidoma znašala 25 dolarjev (v Evropi torej najverjetneje 25 evrov).