Sony prodal 5,3 milijona konzol PlayStation 4, Microsoft zaostaja

Matej Huš

18. feb 2014 ob 22:44:01

Sony je danes povedal, da so od izida 15. novembra pa do 8. februarja prodali že 5,3 milijona konzol PlayStation 4, s čimer je postala to najbolje prodajana konzola. Spomnimo, da so milijon enot prodali v 24 urah po izidu, 2,1 milijona enot v prvih dveh tednih po izidu, do konca leta pa 4,2 milijona enot. Pri tem pa povejmo, da se prodaja na domačem trgu sploh še ni začela, saj na Japonske pride šele v soboto.

Kaj pa konkurenca? Microsoftov Xbox One se prodaja nekoliko slabše, in sicer so do 23. januarja, ko je Microsoft zadnjikrat javno objavil podatke o prodaji, prodali 3,9 milijona Xboxov One. V ZDA, kjer je Microsoft tradicionalno boljši od Sonyja, so pretekli mesec prodali skorajda dvakrat več Sonyjevih konzol kot Microsoftovih. Nintendov Wii U je naprodaj že leto dni in v tem času so prodali slabih šest milijonov konzol. Če bo šlo tako naprej, jih bosta tako Microsoft kakor seveda Sony kmalu prehitela.

Sony pospešek pričakuje 22. februarja, ko se začne prodaja na Japonskem, Microsoft pa 11. marca, ko izide Titanfall. Je pa Microsoft prodal več iger za svoji konzoli (Xbox One in Xbox 360 skupaj) kot Sony, kar ni zanemarljivo, saj je to glavni vir dobička v svetu konzol. Tekma, v kateri trenutno vodi Sony, bo torej še zanimiva.