Nov model Xbox One prihaja 16. junija

Matej Huš

10. jun 2015 ob 10:38:18

Microsoft je sporočil, da bodo 16. junija začeli prodajo novega modela konzole Xbox One, ki bo imela kapaciteto 1 TB ter rahlo spremenjen dizajn krmilnika s 3,5-milimetrskim priključkom za slušalke. Doslej so delovale le slušalke, ki so podpirale Microsoftov nestandardni priključek, medtem ko je adapter na 3,5 mm stal 25 dolarjev. Tega je sedaj konec, pravijo pa še, da bo boljši tudi zvok. Priložili bodo tudi igre Halo: The Master Chief Collection, stal pa bo 400 dolarjev. Osnovni, stari paket s 500-TB diskom se ne bo pocenil in bo še naprej stal 350 dolarjev.

Prenovljeni krmilnik bo mogoče kupiti tudi ločeno, in sicer v srebrni, črni ali kamuflažni preobleki. O ceni ni podatkov, ponavadi pa se giblje okrog 60 dolarjev.

To sicer ni prvikrat, da je mogoče kupiti Xbox One z 1 TB prostora. V preteklosti je obstajala posebna akcija, kjer je bila taka konzola skupaj s Call of Duty Advanced Warfare in zlatim krmilnikom vredna 500 dolarjev. Sedaj bo to standardna ponudba. Hkrati so v Microsoftu obljubili tudi USB priključek, ki bo omogoča delovanje krmilnika za Xbox One tudi na računalniku z Windows 10. Stal bo 25 dolarjev.