CES 2014: Philipsovi pametni televizorji z Androidom

Matej Huš

9. jan 2014 ob 22:42:29

Letos se na CES-u veliko govori o pametnih televizorjih, ki jih bodo začeli prodajati vsi večji proizvajalci. Poganjali jih bodo različni sistemi, od lastniških do webOSa, FireFox OSa in seveda Androida. Televizorje z Androidom je za letos napovedal Philips.

Pravzaprav jih ne bo proizvajal Philips, ampak podjetje TP Vision, ki ga imata v lasti nizozemski Philips in hongkonški TPV ter proizvaja televizorje pod znamko Philips. Tako naj bi v drugem četrtletju tega leta za evropski trg pripravili televizor, ki ga bo poganjal Android.

Novi televizorji bodo nadgradili trenutne funkcije Smart TV v Philipsu. Prek njih bo mogoče dostopiti do Google Play in tamkajšnjih aplikacij, gledati video na zahtevo, poslušati glasbo itn. Sčasoma se obeta popolna združitev pametnih telefonov, tablic in televizorjev, kar bo poenostavilo deljenje podatkov, vsebin, dela, igranja in zabave med njimi.

V njih bo tiktakal Qualcommov Snapdragon štirijedrnik. Sprva (to je letos) bodo takšni le najdražji modeli televizorjev, a Philips že za leto 2015 načrtuje, da bo takšnih večina njihovih televizorjev. Obljubljajo, da bodo zmožni poganjati tudi najzahtevnejše igre v visoki ločljivosti in prav dostop do Google Playa se utegne izkazati kot odločilna prednost v primerjavi z nekaterimi ostalimi pametnimi televizorji. Žal danes niso pokazali nobenih fotografij niti razkrili nobenih specifikacij, kaj točno nam bodo junija prodajali.