Samsung prihodnji mesec izdaja telefon z upognjenim zaslonom

Matej Huš

25. sep 2013 ob 23:34:19

Samsung je držal obljubo in bo prihodnji mesec na trg poslal telefon, ki ima ukrivljen zaslon. Že januarja letos je na CES-u predstavil prototip pametnega telefona, ki je imel upogljiv zaslon. Tega so izkoristili tako, da so zaslon napeli prek robov. To pomeni, da vidimo spremembo barve na zaslonu, četudi je telefon postavljen z zaslonom navzdol. Hkrati s tem odpadejo nadležni in grdi (to je sicer relativno) robovi na telefonu.

Z upogljivimi zasloni je sicer kot z vsemi novotarijami. Videvamo vrsto predstavitev in prototipov, končni izdelki pa na trg prihajajo silno sramežljivo. Še tisto, kar vendarle pride na tržišče, pa stane veliko. Ta teden je LG, recimo, predstavil upogljiv OLED-televizor s 55-palčno diagonalo zaslona, ki stane 8000 funtov. Ob tem postavlja vprašanje, zakaj bi ukrivljene zaslone na televizorjih sploh želeli imeti.

Torej, Samsung bo prihodnji mesec izdal napovedan telefon z upognjenim zaslonom. Žal je to vse, kar so iz Južne Koreje sporočili. O velikosti, ceni in specifikacijah ni nobenih podatkov. Tudi ne vemo, ali gre za isti izdelek, kot je prototip na slikah, ki so z letošnjega CES-a, ali bo Samsung pokazal povsem nov dizajn. Pravzaprav smo tak telefon pričakovali že aprila, pa se je vse skupaj zavleklo. Reuters poroča, da ima Samsung precej težav s proizvodnim postopkom, zato naj bi nov telefon najprej izšel le v Južni Koreji, drugod pa malo kasneje. Bomo videli. Konkurenca medtem ne počiva, saj bo tudi LG še letos pripravil podoben telefon z upogljivim zaslonom.