LG predstavil rolo televizor

Dare Hriberšek

7. jan 2019 ob 19:42:11

Televizorji so že od nekdaj osrednji del CESa, borba inčev in pik se kakopak nadaljuje tudi v različici 2019. Že pred uradnim odprtjem je LG na svoji novinarski konferenci demonstriral svoj model model 65R9, o katerem smo sicer lahko brali že pred časom. Njegova glavna posebnost je, da se 65-palčni OLED zaslon na klik daljinca prikaže iz podstavka in se vanj na enak način tudi pospravi. Podoben koncept je okoli božiča "pobegnil" tudi iz Samsungovega razvojnega oddelka.

Na prvi pogled ne posebno koristna inovacija - zdi se, da na podstavku vseeno ne moremo hraniti knjig in vaz - a gre še za eno v vrsti demonstracij zložljivih, upogljivih in kdovekakšnih še zaslonov, ki jih doslej nismo bili vajeni. Poleg obeh skrajnih leg ima televizor še tretjo možnost, "Line mode", kjer na površini ostane samo približno četrtina zaslona, ki služi kot prikazovalnik ure, predvajalnika glasbe ali česa tretjega, ob prihodu na trg pa bo po besedah predstavnikov podjetja najverjetneje opremljen še s katero od digitalnih pomočnic.

Ob omembi trga pa seveda najprej pomislimo na ceno. Ta je za zdaj še neznanka, bo pa po vedenju dobro obveščenih verjetno segla še nekoliko višje od prav tako še neznane, a zagotovo ne prav nizke cene njihovega top OLED modela z diagonalo 88 palcev in s podporo ločljivosti 8K.

In ko smo že ravno pri LG; novost je tudi ta, da bodo njihovi televizorji po novem podpirali Applov Airplay, vendar ne neposredno prek iTunes, kot je včeraj napovedal Samsung, pač pa prek HomeKita, Applovega programskega okvirja za domače pametne naprave.