Office za Android je tu

Matej Huš

2. avg 2013 ob 13:26:04

Microsoft je v sredo izdal verzijo svojega pisarniškega paketa Office, ki je namenjena rabi na odprtokodnem mobilnem sistemu Android. Junija so to storili za Applovo platformo iOS, sedaj pa paket dopolnjujejo še z androidno verzijo. V njej najdemo Word, Excel in PowerPoint. Za Windows Phone je Office seveda na voljo že od začetka.

Verzija za Android je sila podobna jabolčni verziji. Tudi ta ni zastonj, ampak od uporabnika terja naročnino na oblačno verzijo Office 365 (Home Premium, ProPlus ali Office 365 Enterprise). Ob naročnini (najcenejša znaša 100 dolarjev letno) pa je potem Office formalno zastonj za vse sisteme. Vsak naročnik jo lahko namesti na pet naprav, pri čemer Windows Phone ne šteje, ker je njih že prednaložena.

Office Mobile je podobno kot verzija za iOS sorazmerno okleščen, saj je namenjen popravljanju, dopolnjevanju in prilagajanju dokumentov, medtem ko boste kaj zahtevnejšega na telefonu iz ničle teže zložili skupaj.

Office teče na Androidu 4.0 ali novejšem. Prilagojen je za mobilne telefone, medtem ko za tablice sploh še ni na voljo in ni niti jasno, ali kdaj bo. Zanje je na voljo Office Web Apps. Dokumenti se shranjujejo v oblačni prostor SkyDrive (ki bo kmalu dobil drugo ime). Aplikacijo lahko prenesete z Google Play Stora.