Foxconn pripravlja pametno ročno uro

Matej Huš

28. jun 2013 ob 12:30:33

Foxconn čedalje bolj ugotavlja, da v izdelovanju sestavnih delov za zahodno elektroniko in njenem sestavljanju ni velikih dobičkov, ko začno delavci zahtevati višje (dostojne) plače. Zato preizkušajo vrsto potez, kako se te odvisnosti otresti. V Foxconn prihajajo roboti, ki sicer malo zamujajo, a bodo znižali stroške dela. Podjetje pa se trudi tudi na drugi strani, in sicer si prizadevajo za izdelavo proizvodov z višjo dodano vrednostjo. Zato je Foxconn napovedal pametne ure in tablične računalnike.

Nekaj podobnega je v začetku leta začel testirati že Apple, a iz vsega skupaj ni nastalo še nič. Prejšnji mesec naj bi jih sicer Foxconnu že poslali nekaj v poizkusno proizvodnjo - šlo naj bi za tisoč 1,5-palčnih OLED-zaslonov - to pa je tudi vse. Foxconn ne bo čakal na Applovo naročilo, ampak so začeli svoje pametne ure pripravljati kar sami.

Kdaj in kako bodo nove pametne ure naprodaj, je še preuranjeno napovedovati. So pa povedali, da jih bo mogoče spariti z Applovimi iphoni in ipadi. Tako bo zaslon prikazoval vhodne klice in obvestila na Facebooku, hkrati pa bo ura merila še srčni utrip, dihanje itn. ter celo dajala predloge za njihovo izboljšavo. Sčasoma naj bi ure dobile še več funkcij, na primer jemanje prstnih odtisov. Foxconn torej ugotavlja, da bodo morali postati znamka in začeti prodajati lastne izdelke, saj se z izdelavo za Apple in druge težko preživi.