Galaxy S4 se dobro prodaja

Mandi

25. maj 2013 ob 16:42:55

Marca predstavljeni Samsung Galaxy S4 je šel v prodajo zadnjih dnevih aprila, ravno včeraj pa naj bi razposlali 10-milijonto enoto. Samsung se je seveda pohvalil, da je to njihov najbolje prodajani telefon doslej. S3 naj bi za isto rabil 50 dni, predhodnika pa 5 oz. 7 mesecev.

Konkurenčni HTC One naj bi se v istem času prodal v pol manj izvodih. HTC je sicer upal, da bo uspel One spraviti na police vsaj mesec ali dva pred S4, vendar so jim zamude pri dobavi sestavnih delov in nasploh slabi poslovni rezultati v 1. četrtletju potem to preprečili. Telefona sta torej bila na voljo skoraj istočasno, potrošniki pa so v večini izbrali Samsungov telefon.

A čeprav so Samsungove številke vsekakor dobre, še niso tudi najboljše. Njihov glavni konkurent, Apple, je samo prvi vikend prodaje (septembra lani) prodal 5 milijonov izvodov iPhone 5, v zadnjih 3 mesecih 2012 pa 27,4 milijona, s čimer je bil tudi najbolje prodajani telefon v božični sezoni. In to so podatki za aktivacije, se pravi telefone v rokah potrošnika, ne na policah operaterjev, na katere v svoji izjavi za javnost misli Samsung. V prvem četrtletju letošnjega leta je petki šlo nekoliko slabše, a bolj na račun močnega zanimanja za 4S kot pa prebege v Androidov tabor. Apple si tako še naprej lasti lovoriko za najbolje prodajan telefon, medtem ko Samsung vodi po številu vseh prodanih telefonov, seveda tudi na račun cenejših modelov. Vse po starem, torej.