Pobegnile slike trdoživega Galaxy S4

Primož Resman

21. maj 2013 ob 17:05:48

Že lep čas se govori, da bo Samsung iz 4. generacije svojega paradnega konja, Galaxy S4, naredil manjšo družinico. Poleg običajnega mobilnika, ki po specifikacijah kraljuje na vrhu praktično vseh seznamov, naj bi pripravljali še bolj trdoživo izvedenko in izvedenko, primerno za uporabnike, ki zahtevajo najboljši fotoaparat z optičnim zumom vred. Trdoživa različica je očitno realnost, vsaj glede na pobegle slike. Mobilni telefon, ki bo kot kaže nosil ime Galaxy S4 Active, bo seveda odporen na prah in vodo ter nekoliko tudi na udarce.

Specifikacije bodo v veliki meri verjetno identične običajni različici, pogled na zaslon s podatki telefona razkrije uporabo štirijedrnega ARM-a z 1,9 GHz (kar je enako različici Galaxy S4 s Snapdragonom, čeprav naj bi bil izdelovalec čipa Samsung) in grafični čip Adreno 320, zaslon ima jasno ločljivost 1920 x 1080 pik, udarec pa doživi fotoaparat - namesto 13 naj bi imel zgolj 8 milijonov točk. Telefona se razlikujeta še po gumbih pod zaslonom, medtem ko ima običajen Galaxy S4 dva kapacitivna in enega fizičnega, je na trdoživi različici celotna trojica fizične narave (morda zaradi boljšega občutka pri pritiskanju, npr. pri porabi rokavic). Ni še popolnoma jasno, ali bo baterija tudi tokrat zamenljiva, je pa nedvomno lažje narediti vodoodporen telefon, pri katerem ni treba tesniti odstranljivega pokrovčka.

Poleg aktivnim in fotografsko navdahnjenim uporabnikom namenjenih različic Galaxy S4 lahko po najnovejših neuradnih podatkov pričakujemo še nekaj različic. Skorajda jasno je, da bomo dobili manjšo, cenejšo in počasnejšo različico Galaxy S4 Mini (podobno kot že pri Galaxy SIII), pričakujemo pa lahko očitno še Galaxy S4 Mega. Za slednjega še ni popolnoma jasno, kakšne bodo specifikacije, a najverjetneje bomo več vedeli že kmalu. Nabor so razkrili pri podjetju Peel, ki sodeluje s Samsungom pri upravljanju televizorjev z najnovejšimi telefoni. V najnovejši izdaji aplikacije Samsung WatchON so se namreč nekoliko prenaglili pri opisu.

Galaxy S4 Active se je fotoaparatu nastavljal pri naših južnih sosedih.