iOS 6 zemljevidi odnesli še enega Applovca

Mandi

28. nov 2012 ob 19:06:18

Mesec dni nazaj je Apple odpustil Scotta Forstalla, vodjo oddelka mobilne programske opreme; uradno zavoljo težav pri uveljavitvi iOS6 zemljevidov, neuradno zaradi njegovih pogledov na dizajn in arogantnega stila vodenja. Gruber seveda hitro zapisal, da je to v resnici nekaj najboljšega, kar bi se lahko Applu zgodilo, ker da bo zdaj več prostora za ostale - bolj sposobne vodstvene kadre. Ves dizajn je tako prevzel Ive, programsko opremo pa Eddie Cue, sicer vodja projektov iTunes in App Store. Cue je s tem prevzel tudi zemljevide, ter se po mesecu dni razmišljanja odločil za prve resne reze.

Podjetje tako zapušča Richard Williamson, projektni vodja, ki je neposredno bdel nad prenovo zemljevidov in pri tem direktno odgovarjal Forstallu. Neuradno se sliši, da odhod ni potekal v najlepših okoliščinah, pa tudi glede njegove zamenjave se Cue še ni zedinil.

Cue medtem močno pritiska na ponudnika podatkov, TomToma, naj ja čimprej popravi svoje zemljevide. Konkurenca, tako Nokia kot Android kamp, se vmes namreč niso pozabili pohvaliti, da so njihovi zemljevidi precej boljši. Google konkretno napoveduje pripravo ubijalske zemljevidne aplikacije za iOS, vendar ta še ni povsem nared.

iPhone 5 se medtem prodaja zelo dobro, čakalna doba pa se je s predhodnih treh do štirih skrajšala na vsega en teden. So se pa zdaj zakalkulirali pri LG-ju, proizvajalcu svežega Nexusa 4. Na napravo se čaka 3 do 7 tednov, kar bi znalo užalostiti tudi Božička in Dedka Mraza.