Creepy Camera Man

Mandi

4. nov 2012 ob 12:55:59

Takšen ali drugačen nadzor vsega, kar počnemo, postaja bolj in bolj realen, oseba za kamero (običajno javni uslužbenec) pa se pri tem brani zavaja, da ta nadzor nujno potrebuje za svoje delo, ter da itak ne gre za nič posebej vsiljivega.

Še neimenovani prebivalec zvezne države Washington se je odločil obrniti ploščo. S kamero v roki se je sprehajal po javnih krajih, kjer je videonadzor že prisoten, ter zelo zelo očitno (brez vsakršnega skrivanja) snemal tam prisotne ljudi. Na vprašanje, kaj točno počne, je odkrito pojasnil, da "pač snema video". Ko so ga vprašali, zakaj, ali kdo je, je molčal; ko so se pritoževali, je bodisi mirno snemal dalje bodisi jih opozoril, da so itak na videonadzorovanem območju.

Takšno početje je v Washingtonu in skoraj vseh ostalih zveznih državah povsem zakonito. Pri nas bi sicer imel nekaj skrbi s pravilno priglasitvijo videonadzora in morda še kako več z objavo posnetega, a policije se mu ne bi bilo potrebno bati, saj se ta ukvarja zgolj občutnimi posegi v zasebnost snemanega.

Odzivi ljudi so vredni ogleda in razmisleka.