Prihajajo novi Kindli

Mandi

28. avg 2012 ob 10:01:20

Malo manj kot leto dni po predstavitvi Kindla Touch ter tablice Fire bodo zgleda na voljo nasledniki. Amazon je za naslednji četrtek, 6. septembra napovedal poseben predstavitveni dogodek v ne ravno majhnem Barker hangarju v Santa Monici (na sliki). Podrobnosti so skope oziroma jih sploh ni, tuji mediji pa vsi po spisku napovedujejo predstavitev novih Kindlov.

Čas bo že pravi. V drugi polovici septembra bodo svoj jesenski dogodek imeli tudi pri Applu, pri tem pa se na široko pričakuje predstavitev manjše različice iPada, ki bi tako direktno konkurirala Kindlu Fire na segmentu manjših tablic. Na voljo naj bi bila že oktobra. Bržkone ne po tako ugodni ceni kot Fire (dvojka naj bi se prodajala za vsega 150 dolarjev), a bo gotovo odrezala zajeten kos božično-novoletne pogače, potem pa še nakupov medijskih vsebin, ki si jih Amazon tako zelo želi (in zavoljo katerih dajejo kindle napol zastonj). Ob tem ne gre pozabiti še Googlove 7'' palčne tablice Nexus 7, ki se je pravkar začela prodajati ponekod v Evropi, po ceni €199 oz. €249 za 8 oz. 16GB model. Amazon bi si več kot očitno rad prisvojil svoj delež medijske pozornosti, zdaj ko je zanimanje za Nexusa že malo popustilo, a še preden pride manjši iPad.

Pri tem je zanimivo, da modelov Kindle Touch ter Touch 3G od včeraj več ni mogoče kupiti preko Amazonove spletne strani (out of stock). Naprodaj ostajajo le še najcenejši model za $79, tipkovnična Keyboard 3G in DX, ter seveda tablica Fire. Ugiba se, da kani Amazon poenostaviti svojo produktno linijo na samo dva segmenta - klasični Kindle brez na dotik občutljivega zaslona, ter prenovljeno tablico Fire 2. O slednji se ve le, da bodo nadgradili zaslon na 1280x800 pikslov, kar ustreza Googlovemu Nexusu 7, ter morda še malo zmanjšali debelino in težo.

Več čez teden dni.