Logitech izdelal tipkovnico, ki se pere

Matej Huš

26. avg 2012 ob 18:46:38

Še vedno velja, da so tipkovnice eni najbolj umazanih predmetov, s katerimi vsakodnevno stopamo v stik. S problemom se proizvajalci tam, kjer je to potrebno (če recimo želijo, da jim tipkovnico blagoslovi FDA), soočajo na različne načine. Ena možnost je tudi izdelava tipkovnice, ki jo lahko peremo, kar je storil Logitech.

Izdali so tipkovnico K310, ki jo lahko operemo pod tekočo vodo, če jo polijemo ali jo želimo očistiti kar tako. Nanjo je odporna celotna tipkovnica, izogibati se ji mora le priključni USB-kabel. Tipkovnica ima na dnu celo luknjice za lažje odtekanje vode in sušenje. Da oznake na tipkah ne bi obledele po več pranjih, so oznake natisnjene z laserjem in prevlečene s posebno UV-zaščito. Logitech sicer opozarja, da zdrži tipkovnice le 30-centimetrski stolpec vode (torej se z njo ne moremo potapljati ali jo dati v pralni stroj), ročno pranje in hladno vodo (pod 50 °C). Pere se z vodo ali blagimi mili, ne pa z detergenti.

Sicer gre za povsem običajno tipkovnico s klasično postavitvijo ter 12 posebnimi tipkami. V predprodaji stane 40 dolarjev, v Evropo pa pride oktobra. Ni pa to nova iznajdba, saj je z vodoodporno tipkovnico poizkušal že Helwett-Packard pred dvema letoma.