Google I/O - Chrome za Android/iOS

Mandi

29. jun 2012 ob 10:47:31

Ob boku najav novih izdelkov in skakanja na strop Moscone centra s padalom je Google na svoji razvijalski konferenci I/O predstavil še različici brskalnika Chrome za Android in iOS.

Android različica je na voljo že od februarja, tako da so jo zdaj zgolj promovirali iz bete (17) v stabilno različico (18). Spremembe so minimalne - par polikanih hroščev in manjših izboljšav vmesnika. Imetniki telefonov z Ice cream sandwitchom jo dobite v trgovini Google Play, ostali pa se bodo za zdaj morali zadovoljiti z mobilno Opero.

Bolj zanimiva bo različica za iOS, tudi že na voljo v App Storu. Spet je vse isto, s tem, da so dodali podporo za swipe geste za odpiranje in zapiranje zavihkov, sinhronizacijo vsega (odprti zavihki, zgodovina, zaznamki, shranjena gesla) z namiznim in tudi Android Chromom, ter prednalaganje najbolj všečnih Google search rezultatov. Zanimivo bo videti, kako se bodo na slednje odzvali uporabniki, ker sicer prinaša hitrejše odpiranje strani, vendar za ceno trošenja kvote mobilnega interneta. In seveda: Chroma ni mogoče nastaviti za privzeti brskalnik (za odpiranje povezav idr.); to ostaja rezervirano za Safari.

Istočasno so izdali tudi Google Drive za iOS.