iPad 2 prihaja spomladi

Primož Resman

9. dec 2010 ob 07:31:32

Čeprav je iPad zelo popularen kos elektronike, mnogi uporabniki priznavajo, da ima nekaj napak. Sem spadajo predvsem nekoliko nizka ločljivost zaslona, premalo delovnega pomnilnika (le 256 MB, manj od iPhone 4) ter pomanjkanje kamere za zajem slike in podpore USB napravam. Priklop spominskih kartic in fotoaparatov je sicer mogoč s posebnim pretvornikom za dock konektor, z Jailbreakom pa USB pretvornik podpira še nekaj več funkcij, a to vseeno ni to.

Izboljšane podpore USB napravam sicer v drugi inačici najverjetneje ne bomo videli, a je zato močno verjetno, da bo iPad 2 popravil vse ostale napake. To naj bi izvedeli v prihodnjem aprilu, ko naj bi prišlo do splavitve, medtem ko je mogoče slišati, da Foxconn že pripravlja prvega naslednika najuspešnejšega tabličnega računalnika. Masovna proizvodnja naj bi se začela v februarju, na mesec pa naj bi bil Foxconn sposoben izdelati do 600.000 kosov, ki bodo do aprilske splavitve zagotovili dovolj velike zaloge.

Prvotni načrti za masovno proizvodnjo so sicer predvidevali začetek že v januarju, a jo je Applu in Foxconnu očitno nekoliko zagodel firmware, ki še ni bil pripravljen na proizvodnjo. Kopičenje zalog v dveh mesecih pred izidom bo preprečilo pomanjkanje naprav tik po izidu, kakor se je zaradi presenetljivo visoke popularnosti zgodilo s prvim iPadom. Do takrat pa je mogoče v ZDA kupiti obnovljene iPade, ki pa so skorajda novi - imajo novo baterijo, nov zadnji pokrov in pridejo v novi škatli z enoletno garancijo. Za od 430 ameriških dolarjev naprej.