T-2 z januarjem dviguje cene

Matej Huš

1. dec 2010 ob 18:10:15

Podjetje T-2 je objavilo, da bo s 1. januarjem 2011 zvišalo cene svojih storitev, da bi jih uskladili z naraščajočimi stroški, predvsem na področju programskih novic. Pri tem poudarjajo, da so se stroški povečali bolj, kot bodo dvignili cene za svoje uporabnike. Podražili se bodo TV-programi in klici v tuja omrežja, medtem ko bodo ceno dostopa do interneta poenotili - ob čemer bodo cene tudi nekoliko poskočile.

Programska shema televizijskih programov M, ki vključuje 80 programov, bo dražja za en evro, medtem ko bo obširnejša shema L s 190 programi dražja za dva evra. Cene drugih televizijskih paketov se ne bodo spremenile.

Dostop do interneta preko optičnega omrežja s hitrostjo 10/10 Mbps bo po novem stal 22 evrov (doslej 19 evrov), medtem ko bo za hitrost 100/10 Mbps potrebno odšteti 27 evrov (doslej 25 evrov). Ostali paketi se ne bodo podražili.

Mobilne storitve bodo takisto nekoliko dražje. Naročnina na mobilno telefonijo se poviša s štirih na šest evrov, a bodo hkrati podvojili dovoljeno količino prenesenih podatkov v omrežju T-2 UMTS v okviru mesečne naročnine za govorne komunikacije s 50 na 100 MB. Paket z neomejeno količino prenesenih podatkov bo namesto 10 stal 14,90 evra. Drugih podražitev niso napovedali.