Izšel Windows Live Essentials 2011

darkolord

2. okt 2010 ob 15:31:48

Pri Microsoftu so zadnji dan septembra po polletnem testnem obdobju najavili izid nove različice programskega paketa Windows Live Essentials 2011, ki vsebuje kopico novih in sveže prenovljenih aplikacij.

Windows Live Family Safety je orodje, namenjeno naprednejšemu varovanju otrok pred spletnimi nevarnostmi in z možnostjo oddaljenega nastavljanja in spremljanja poročil o aktivnostih dopolnjuje funkcije starševskega nadzora, vgrajene v sistem Windows.

Windows Live Mesh (prej Windows Live Sync) sedaj združuje tehnologiji Windows Live Mesh in FolderShare in omogoča sinhronizacijo datotek in nastavitev (Internet Explorer in Office) med računalniki (tudi med PC in MAC) in shranjevanje datotek v oblačno storitev SkyDrive (25GB brezplačnega prostora), ki omogoča dostop do podatkov od koderkoli. Mogoč je tudi oddaljeni dostop do domačega računalnika prek spleta.

Windows Live Movie Maker in Windows Live Photo Gallery se ponašata s prenovljenim, iz Office 2007 že dobro poznanim ti. ribbon vmesnikom, oba pa omogočata tudi enostavno nalaganje fotografij in videov na spletne storitve, kot so SkyDrive, Facebook, Youtube, Flickr,... Windows Live Photo Gallery vsebuje še močno izboljšano zaznavanje obrazov na fotografijah in možnost združevanja več fotografij v eno samo s tehnologijo Photo Fuse.

Windows Live Mail (naslednik poštnega odjemalca Outlook Express) in Windows Live Writer (orodje za enostavno urejanje in objavljanje prispevkov na spletnih dnevnikih) imata poleg ostalih novosti prav tako prenovljeni in poenoteni ribbon vmesnik, ki naj bi uporabnikom omogočal hitrejši in enostavnejši dostop do funkcij, ki jih v določenem trenutku potrebujejo.

Vidno je prenovljen tudi najbolj uporabljani program v paketu, Windows Live Messenger, ki v istem vmesniku ponuja integracijo med obstoječim sistemom za takojšnje sporočanje in največjimi socialnimi omrežji (Facebook, LinkedIn ter Myspace). Stopnja integracije je nastavljiva, tako da ni razloga za skrb za tiste, ki jim je koncept socialnih omrežij še nekoliko tuj.

Celotna zbirka je za operacijska sistema Windows Vista in Windows 7 že na voljo za brezplačni prenos v 48 jezikih, med katerimi je tudi slovenščina. Celo Microsoftu jo je tokrat zagodel geografski škrat, saj se slovenska različica skriva pod napisom "Slovenčina" (slovaščina).