HP Slate v dveh okusih: WebOS in Windows 7

Matej Huš

15. sep 2010 ob 13:22:12

Najprej je Hewlett-Packard odpovedal svoj tablični računalnik Slate, potem so se pojavile govorice, da Slate vendarle bo, in sedaj ga je njihov tehnični direktor Phil McKinney resnično napovedal. V intervjuju na konferenci Demo Fall je potrdil, da je HP Slate z operacijskim sistemom WebOS že skoraj dokončan in da bo izšel v začetku prihodnjega leta.

Medtem se podjetje trudi, da bi HP Slate z Windows 7 izšel še prej, idealno bi bilo še v letošnji praznični sezoni. Kot pravi McKinney, so ugotovili, da poslovni uporabniki hočejo Slate. Imajo kopico strank v prodaji, zdravstvu in finančništvu, ki terjajo prenosnost in bodo veseli Slata z Windows 7. Domačim uporabnikom bo namenjen Slate z WebOS, ki ga je HP podedoval od Palma.

V intervjuju se je McKinney dotaknil še prevzemov, za katere (Arcsight, Palm, Fortify in 3Par) je HP v zadnjem času odštel pet milijard dolarjev. Pojasnil je, da ne gre za naključne nepovezane nakupe, temveč imajo vizijo utrditi se kot ponudnik, kjer lahko stranka dobi celoten sistem za vse rabe, ki so že integrirani in delujoči.