MWC - HP predstavil Slate 7 z Androidom

Primož Resman

24. feb 2013 ob 21:48:17

Napovedali smo, da se bo HP vrnil na trg mobilnih naprav s tabličnim računalnikom, na katerem bo tekel Android. Takrat so napovedali, da bo prvi izdelek ciljal v višji cenovni razred, proti iPadu in konkurentom, ter da bo verjetno celo prva tablica, v katerem se bo skrivala nVidiina Tegra 4. Temu očitno ne bo tako, saj je HP predstavil Slate 7, cenovno ugodno 7-palčno tablico. Za 170 dolarjev bodo kupci v aprilu lahko kupili 7-palčni zaslon z ločljivostjo 1024 x 600 pik, medtem ko bo v notranjosti tekel zgolj dvojedrni procesor, osnovan na arhitekturi ARM A9. Delovnega pomnilnika bo 1 GB, podatke bo mogoče shranjevati na 8 GB internega pomnilnika, ki pa ga bo mogoče še razširiti prek reže za kartico tipa microSD.

Povezoval se bo lahko na brezžična omrežja WiFi vse do standarda N, prek Bluetooth 2.1 in ima za razliko od najbližjega konkurenta, Nexus 7, kar dve kameri. Sprednja zajema sliko z ločljivostjo VGA, zadnja pa slike z do tremi megapiksli. Pri HP-ju so uporabili Android 4.1, ki naj ne bi bil pretirano preoblečen, a so zato dodobra integrirali (za bolj gladko delovanje z zunanjimi aplikacijami) procesiranje zvoka Beats ter ePrint, ki bo omogočal brezžično tiskanje dokumentov na združljivih HP-jevih tiskalnikih.

Slate 7 je po besedah HP-jevih predstavnikov zgolj prvi izmed množice, ki jih bomo videli letos. Ponudba naj ne bi bila omejena zgolj na Android.