World of Warcraft 'obrnjen'

Primož Resman

4. dec 2009 ob 01:45:49

World of Warcraft je tudi med računalniško manj zainteresirano javnostjo večinoma poznana kot igra, ki igralca celega posesa vase ter ukrade normalno življenje. Zaradi World of Warcrafta je nešteto učencev moralo ponavljati letnike, se zdravilo od odvisnosti, v ta namen pa so se ustanavljali tudi posebni centri. Vse to ni zmotilo nekega tajvanskega igralca, v virtualnem svetu poznanega kot Little Grey, ki je več kot eno leto dan za dnem igral World of Warcraft ter ga obrnil.

Rezultat (izgubljenega življenja) je 390.895 ubitih nasprotnikov, zadanih kar 7.255.538.878 točk poškodb ter opravljenih 5.906 pohodov v 404 dneh, kar je v povprečju zneslo 14,62 pohodov na dan. V tem času je sovražnih združb očistil tudi 405 ječ, objel pa je le 11 soigralcev. Tehnično gledano za obrnjen World of Warcraft velja lastništvo vseh 986 dosežkov, ki jih je mogoče dobiti v World of Warcraft, a je pri igralcu Little Grey prišlo do manjše napakice - število njegovih točk znaša 986, čeprav mu manjka eden izmed dosežkov (BB King). Napaka, ki je samodejno dodala manjkajočo točko, izvira iz starejšega ena na ena dosežka, kjer ima tako 165 od možnih 164 točk.

Pri tolikšni zavzetosti bo brez dvoma v svojem naboru kmalu imel tudi manjkajoči dosežek, a ga bo po vsej verjetnosti za legalno končanje igre prehitel nov popravek, ki bo, kot ponavadi, prinesel možnost novih dosežkov.

Kako pa rangirajo Slovenci?