HP: "Vaši kartuši je potekel rok trajanja."

McHusch

30. apr 2003 ob 15:00:26

Nekako smo navajeni, da imajo določeni izdelki na embalaži naveden rok trajanja, pred katerim jih je potrebno porabiti. Tovrstne omejitve so se običajno nanašale na živila in drugo pokvarljivo blago, a se, kot vse kaže, tudi to spreminja.

Tiskalniški gigant Hewlett Packard namreč meni, da je tudi njihovo črnilo hitropokvarljivo, saj so v svoje lastne kartuše vgradili mehanizem, ki po izteku roka trajanja preprečuje tiskanje, četudi je kartuša še polna barve. Novo HP-jevo domislico je prvi odkril uporabnik, ko se je njegov tiskalnik višjega razreda (HP BusinessJet 2200C) pritožil, češ, tiskanje ni več mogoče, zato se je obrnil na HP.

HP je v odgovoru povedal, da datum odtisnjen na ovitku ni rok trajanja in dejal, da je edina možna razlaga, zakaj je do te situacije prišlo, da je pustil kartušo v tiskalniku več kot 30 mesecev, ali pa je bila le-ta starejša od štirih let in pol. Če ste se kdaj spraševali, čemu je namenjen datum, odtisnjen na ovitku; takrat bo kartuša stara poltretje leto -- in neuporabna. HP sumljivo trdi, da kartuše starejše od poltretjega leta ne omogočajo zadovoljivega tiska. Več o tem.

Odveč je poudarjati, da vam HP ne prizna garancije na tiskalnik, če niste ves čas uporabljali originalnih kartuš ...