Izšel je Office 2024

Matej Huš

2. okt 2024 ob 18:57:27

Microsoft je velik zagovornik naročniškega paketa Microsoft 365, a kdor tega ne želi ima v nasprotju z lanskimi napovedmi še vedno možnost nakupa trajne licence. V začetku oktobra je Microsoft izdal novi Office 2024, ki je na voljo domačim in poslovnim uporabnikom, tako na Windows kot na Macu.

Zadnjo samostojno verzijo so izdali pred tremi leti - Office 2021 - novinka pa sedaj prinaša spremembe v aplikacijah, predrugačen uporabniški vmesnik in boljšo preglednost. Nova privzeta tema se imenuje Fluent Design in je usklajena z Windows 11.

Največ sprememb so bili deležni Excel, PowerPoint in Outlook. Excel ima kopico novih funkcij za uporabo besedil in polj, PowerPoint je dobil funkcijo za vstavitev videa neposredno iz kamere (live feed) in izboljšano snemanje, Outlook pa ima bolj dodelano iskanje in lažjo organizacijo sestankov. V Wordu je obnavljanje dokumentov, ki smo jih pisali med sesutjem, sedaj res polno delujoče.

Office 2024 uradno za delovanje potrebuje povezavo z internetom, a bržkone bo to potrebno le prvikrat za aktivacijo in za namestitev morebitnih popravkov. Podpira Windows 10, Windows 11 in macOS. Domača verzija Home stane 150 dolarjev, verzija z Outlookom (Office Home and Business) pa 250 dolarjev. Ta dovoljuje tudi komercialno uporabo.