Telefon z največjo baterijo bo zdržal teden dni

Matej Huš

26. feb 2024 ob 22:55:53

Na letošnjem sejmu MWC, ki se je danes začel v Barceloni, je Avenir Telecom predstavil telefon z najzmogljivejšo baterijo doslej. Telefon z imenom Hard Case P28K, ki dobro opisuje dejstvo, da gre v resnici za ohišje z nekaj telefona okoli, ima baterijo s kapaciteto 28.000 mAh. To je skoraj šestkrat več od baterije povprečnega telefona, kar se seveda pozna - na velikosti.

Telefon ni drag, saj naj bi ga oktobra prodajali za 250 evrov v Evropi (v ZDA pa sploh ne). Večja težava so njegove dimenzije in teža, saj tehta osupljivih 570 gramov in v debelino meri toliko kot trije iPhoni: 27 mm. Telefon je vodoodporen in odporen proti prahu, saj ima certifikat IP69. V notranjosti kaj dosti presenečenj ni: procesor Helio G99, 256 GB prostora za shranjevanje podatkov, 6,78-palčni zaslon FHD+ in dve kameri na zadnji strani, ki zmoreta 64 in 20 milijonov pik. Sprednja kamera jih zmore 16 milijonov.

Telefon je po besedah proizvajalca namenjen uporabi v okoljih, kjer je preskrba z električno energijo težavna in često motena. S svojo kapaciteto zlahka zdrži en teden, a pred nakupom bo treba rešiti še eno zagato. Avenir je v preteklosti že kazal telefona s kapaciteto baterije 16.000 mAh in 18.000 mAh, a nista nikoli izšla. Oktobra bomo videli, ali so naš še tretjič ugnali v kozji rog.