Število uporabnikov Threads še vedno pada

Matej Huš

29. jul 2023 ob 12:01:22

Metina alternativa Twitterju, ki so jo poimenovali Threads, je v začetku meseca eksplozivno začela in v petih dneh pridobila 100 milijonov uporabnikov, ki pa so kmalu začeli zapuščati platformo. Registracija je bila tako enostavna, zlasti za uporabnike Instagrama, da je bil velik naval radovednežev pravzaprav pričakovan. A bistveno težja naloga je vzdrževati visoko število rednih uporabnikov.

Na Threads je bilo 7. julija 49 milijonov aktivnih uporabnikov, teden dni pozneje 24 milijonov in 23. julija le še 12,6 milijona. To težavo je priznal tudi Mark Zuckerberg, ki je včeraj zaposlenim dejal. Posvetili se bodo načinom, kako uporabnike zadržati na platformi ali celo pritegniti stare/nove. Pri tem Zuckerberg vztraja, da so rezultati še vedno nad pričakovanji, osip pa povsem normalen.

Kako bodo zagotovili, da bodo uporabniki v večji meri ostajali na platformi, še ni povsem jasno. Ena izmed možnosti je prikazovanje pomembnih debat (Threads) tudi med uporabo aplikacije Instagram, je dejal produktni direktor Chris Cox. Threads je pač del platforme Instagram, saj si uporabniki delijo tudi isti profil.

Threads je trenutno na voljo v približno 100 državah. Med njimi še vedno ni Evropske unije, ker mora Meta zagotoviti skladnost z evropsko zakonodajo. Težava je v zbiranju ogromnih količin osebnih podatkov in združevanju podatkov iz različnih platform (Facebook, Instagram, Threads), kar po evropski zakonodaji ni dovoljeno. A dokler Threads ne prispe v EU, bo težko resna alternativa čemurkoli.