Applov podpredsednik zaradi vulgarnega komentarja na Tiktoku ob službo

Matej Huš

2. okt 2022 ob 16:32:26

Zdaj že legendaren videoposnetek na Tiktoku, ki je do tega trenutka nabral več milijonov ogledov, je pokopal Applovega podpredsednika Tonyja Blevinsa. Posnetek, ki je nastal 18. avgusta, je bil na internetu objavljen 5. septembra in je bil posnet z Blevinsovo vednostjo. Ustvarjalec vsebin na Instagramu in Tiktoku Daniel Mac ga je posnel na avtomobilskem sejmu, ko je Blevins izstopil iz svojega mclarna. Mac ga je in vprašal, kaj počne v življenju. Blevins je odgovoril, da vozi drage avtomobile, igra golf in se zabava z ženskami z velikimi prsmi, ob čemer ima še hudičevo dobro zobozdravstveno zavarovanje.

Šala se Applu ni zdela ni smešna, zato bo Blevins podjetje zapustil. Doslej je bil zaposlen kot podpredsednik za nabavo, kjer je sklepal posle z dobavitelji in partnerji. Njegova naloga je bila usklajevanje pogojev sodelovanja z dobavitelji, kot so Qualcomm za modeme, Intel za čipe in podobno. Vsak cent, ki ga je lahko izpogajal, se je v milijonskih nakladah močno obrestoval. Slovel je kot neizprosni pogajalec, ki so ga klicali Blevinator. Toda čeprav je Blevins pri Applu zaposlen že 22 let in je svoje delo opravljal uspešno, je moral po interni preiskavi zapustiti podjetje. To je potrdil tudi Applov tiskovni predstavnik.

Podpredsedniki so skupina visokih uslužbencev, ki poročajo neposredno Timu Cooku ali operativnemu direktorju Jeffu Williamsu. Podpredsednikov je približno 100, neposredno pa jih direktorjema poroča približno 30 - med njimi je bil tudi Blevins. Williams je bil neposredno nadrejeni Blevinsu in ga je tudi odslovil, poročajo viri iz podjetja. Blevins se je sicer opravičil za besede, ki so bile neprimeren poizkus humorja, je dodal. A številni zaposleni v podjetju so bili nad incidentom zgroženi, zato so ga tudi prijavili.