N26 z novimi storitvami za Slovence

Dare Hriberšek

25. feb 2020 ob 18:12:53

Nemška digitalna banka, ki je pri nas pritegnila že 40.000 uporabnikov, razširja ponudbo svojih storitev pri nas. Če smo si doslej lahko omislili le brezplačni račun in osnovno debetno kartico, z današnjim uvajajo še tri nove kartice oz. storitve, gre za N26 You, N26 Business You in N26 Metal.

Dosedanji osnovni račun poleg plačevanja s kartico omogoča še do pet dvigov gotovine v tujini in obveščanje o porabi. N26 You pa temu (za 9,9 evra mesečno) dodaja še brezplačne dvige tuje valute v tujini, zdravstveno zavarovanje na potovanjih in pri zimskih športih, pa zavarovanje pri izgubi prtljage ali zamudi letala. N26 Metal, ki stane 16,90 evra mesečno, zajame tudi zavarovanje najetega vozila, pa tudi krajo ali poškodovanje mobilnega telefona. Razlika je tudi v zunanjem videzu kartic; pri paketu You izbiramo med petimi barvami, medtem ko so pri Metal kartice kovinske, izbiramo pa lahko med tremi barvami.

Pri N26 še ugotavljajo, da Slovenci njihove račune uporabljamo pogosteje kot uporabniki v drugih državah, najpogosteje v navadnih trgovinah, medtem ko pri spletnih nakupih vodi AliExpress.