Disney+ v prvem dnevu zbral 10 milijonov naročnikov

Dare Hriberšek

14. nov 2019 ob 16:49:06

Nova pretočna TV storitev korporacije Disney je z oddajanjem začela včeraj po našem času. Z nekaj kolcanja, strežniki namreč niso dohajali navala uporabnikov, zato številni med njimi niso mogli vzpostaviti povezave s storitvijo, kljub temu, da je bil začetek oddajanja geografsko omejen na ZDA, Kanado in Nizozemsko. Predstavniki podjetja so zdaj z nemalo ponosa sporočili, da so v prvih 24 urah zbrali več kot 10 milijonov uporabnikov. Apptopia pa poroča, da je aplikacija Disney+ te dni najpogosteje prenesen app na spletnih tržnicah.

Da številke postavimo v kontekst povejmo, da je podjetje svojim vlagateljem v prvem letu obljubilo pridobiti med 10 in 18 milijonov uporabnikov, do leta 2024 pa med 60 in 90 milijonov, ergo, začetek je bil zares odličen.

Uporabnike je najprej privabila nizka cena - za slabih sedem dolarjev mesečno si je namreč mogoče ogledati malone kompletno Disneyjevo in Marvellovo dosedanjo produkcijo - posebej za Američane pa je mamljiva tudi paketna ponudba Disney+, ESPN+ in Hulu, ki skupaj mesečno stane slabih 13 dolarjev, kar je ceneje od Netflixovega tamkajšnjega srednjega paketa. No, za zagon storitve je bil tu še poseben bonbonček, in sicer akcijska Star Wars serija The Mandalorian, ki si jo je v prvem dnevu ogledalo prek 2 milijona gledalcev.

Trg pretočnih TV storitev bo v naslednjih nekaj mesecih najverjetneje precej spremenjen, pred dvema tednoma se je namreč vanj s svojo, prav tako ugodno ponudbo, vmešal tudi Apple s svojo Apple TV+.