Facebook Dating premierno v Kolumbiji

Matej Huš

21. sep 2018 ob 09:48:28

Facebook je danes uradno začel nuditi svojo novo storitev Facebook Dating, ki kani početi točno to, kar trdi ime. Storitev bo za zdaj storitev preizkusno ponudil le v Kolumbiji, kjer bo dostopna vsem. Facebook je nekaj podobnega prvikrat napovedal maja, ko podrobnosti še niso bile jasne. Sedaj vemo več.

Da je Facebook ponudil storitev za iskanje partnerjev, ni tako nenavadno. Navsezadnje ve Facebook o nas več od ostalih aplikacij ali družbenih omrežij, ljudje pa ga - na bolj ali manj vsiljiv način - tudi za iskanje partnerjev že uporabljajo. So pa pri Facebooku ubrali nekoliko drugačen pristop kot na primer Tinder. Facebook Dating je tako v resnici še najbolj podoben aplikaciji Hinge.

Facebook Dating deluje le v mobilni aplikaciji, na voljo pa bo le za uporabnike, ki bodo izrecno vstopili vanj. Ti bodo ustvarili poseben podprofil, ki bo imel bistveno manj osebnih podatkov. To bodo ime, starost, kratek opis, nekaj fotografij in odgovore na nekaj Facebookovih vprašanj (npr. "Kakšen bi bil tvoj popoln dan?"). Facebook se bo proti zlorabam boril tako, da bo treba vnesti tudi lokacijo, ki jo bo preverjal prek GPS-a.

Facebook bo nato med brskanjem prikazoval predloge potencialno zanimivih ljudi, ki niso naši prijatelji. Ob tem bo Facebook upošteval vse, kar ve - zanimanja, skupne prijatelje, starost itd. Tem bomo potem lahko poslali "znak interesa" in po želji sporočilo, na katerega bo prejemnik odgovoril ali pa ne. Dnevna omejitev bo 100 znakov interesa dnevno. Facebook Dating bo povezan tudi s podstranema Events in Groups.

Ali bomo Facebook Dating dobili v bolj intenzivni obliki - trenutno je precej izoliran od profilov, skrit v posebnem meniju in z minimalno interakcijo s profilom - je odvisno od rezultatov preizkusa v Kolumbiji.