Microsoft se je uklonil uporabnikom, Skype Classic za zdaj ostaja

Dare Hriberšek

7. avg 2018 ob 08:04:44

Microsoft je konec prejšnejga meseca naznanil, da bo jeseni upokojil namizno različico Skypa, znano kot različico 7.0, še bolj pa pod ljudskim imenom Skype Classic. V vmesnem času so v Redmondu vložili kar nekaj energije v prepričevanje običajnih in poslovnih uporabnikov, da bi napol prisilno prešli na verzijo 8.0. Ta je zasnovana nekoliko bolj trendovsko in skladno z videzom mobilnih aplikacij za družabna omrežja, kot sta denimo Facebook in Snapchat.

A ljudstvo z noviteto ni bilo preveč zadovoljno. Še več, v podjetju so soočili z ostrim negodovanjem uporabnikov, ki domnevno niso pripravljeni skakati z novosti na novost samo zato, da bi pridobili na zunanjem zgledu aplikacije, ne pa tudi pri njeni uporabni vrednosti. Kar ne drži povsem, saj je osmica denimo prinesla možnost HD videa, deljenje datotek po sistemu drag&drop in kar nekaj drugih izboljšav.

Kljub temu so pri Microsoftu svojo odločitev za zdaj preklicali in se pri tem sklicevali na "prejete povratne informacije". Skype Classic tako ostaja na voljo še naprej, kot so zapisali, vse dokler ne bodo v osmo različico prenesli tudi vseh želja, ki so jih izrazili uporabniški uporniki.