Okrogla miza o prihodnosti investiranja v IT

Gregor Plantarič

13. apr 2018 ob 11:56:45

Zavod 14 organizira prihodnjo sredo, 18. aprila, ob 17. uri, na Poligonu v Ljubljani, mednarodno omizje "Ali je prihodnost investiranja v kriptovalutah?"

Na prejšnjem omizju zavoda je beseda tekla o viziji razvoja in ureditve ‘blockchaina’ (veriženje podatkovnih blokov) v sodobni družbi.

Tokrat bodo na okrogli mizi s strokovnjaki iskali konkretne rešitve na vprašanja o prihodnosti investiranja na področju informacijske tehnologije (IT). Ali so klasični startupi v zatonu, kakšna je vloga, če sploh še, poslovnih angelov; so morda rešitve kriptovalute oz. javno zbiranje sredstev z izdajo žetonov (ICO)? Kako na to gledajo slovenski predstavniki ICO, kako regulator, kako ministrstvo za gospodarstvo? Bi morala država bolj stopiti naproti in »stimulativno« krepiti »kriptogospodarstvo«, ali bi morala biti previdna in postaviti jasen pravni okvir ter omejiti tovrstno poslovanje? Je morda rešitev v samoregulaciji? Kaj pravzaprav sploh tržijo ICO-ti? Na kaj morajo biti vlagatelji pozorni? Kdo jih ščiti v primeru, ko se možnost »hitrega zaslužka« spremeni v »nočno moro«? Kakšna naj bo davčna politika države? Lahko z izdajo lastnih kriptovalut profitirajo tudi države?

Udeležba na dogodku je brezplačna, vas pa vljudno prosijo, da se do vključno torka, 17. aprila (do 12. ure) na dogodek prijavite preko spleta.

Pred samim dogodkom pa ste lepo vabljeni tudi na delavnico "Blockchain in kriptovalute: regulacija ali samoregulacija?", s pričetkom ob 13. uri, kjer bodo z domačimi in tujimi strokovnjaki iskali najboljše rešitve, ki jih lahko po uspešni implementaciji doma kot referenčne ponudimo tudi EU. Vodijo jo mag. Domen Božeglav, dr. Peter Merc in Nejc Novak, LL.M. (če se želite prijaviti na delavnico, ki poteka pred samim omizjem, pišite na info@zavod.14.si; število mest je omejeno!).