Pixel 2 XL ima težave z zaslonom

Matej Huš

24. okt 2017 ob 00:26:16

Manj kot mesec dni po izidu Googlovega novega pametnega telefona Pixel 2 XL se v javnosti pojavljajo ugibanja, ali ga bo zaradi težav z zaslonom Google nemara celo vpoklical. Zasloni na tem telefonu imajo namreč dve veliki težavi, za kateri Google še ni pripravil zadovoljive rešitve.

Prva težava so barve. Če v zaslon gledamo pravokotno, so barve pravilne, če pa se malo premaknemo, tako da gledamo pod kotom, postane slika modrikasta. Zanimivo je, da ima težavo le večji 6-palčni model Pixel 2 XL, medtem ko je Pixel 2 neprizadet. Pixel 2 ima zaslon AMOLED proizvajalca HTC, medtem ko Pixel 2 XL uporablja P-OLED, ki ga proizvaja LG.

Bistveno resnejši problem pa je "vžgana" (vtisnjena) slika, ki se pojavlja v nekaterih le teden ali dva starih Pixlih 2 XL. Tudi ko aplikacijo zapremo, na zaslonu ostane odtis predhodne podobe, kar je še posebej očitno pri navigacijski vrstici, ki je ves čas bolj ali manj enaka, zato se tudi najmočneje vtisne v zaslon. Problem se pojavlja pri nekateri primerkih, ne pa pri vseh, kar kaže, da bi lahko šlo zgolj za slabo serijo. Mimogrede, problem z vžgano sliko ni nov, saj je svoj čas pripomogel k izumu ohranjevalnikov zaslonov, Samsung pa je na svojih telefonih problem rešil z malenkostnim prestavljanjem navideznega gumba. Da so LG-jevi zasloni slabši od Samsungovih, ni nobena skrivnost. V preteklosti so bili LG-jevi telefoni že deležni številnih kritik prav zaradi svojih zaslonov.