Zaradi izida nove sezone Igre prestolov upadel obisk Pornhuba

Matej Huš

22. jul 2017 ob 09:23:57

Minuli vikend se je začela nova serija priljubljene in težko pričakovane serije Igra prestolov, kar je bilo mogoče opaziti celo na statistiki spletnega obiska. Pred leti so ob Esmerladi trgovine opustele, sedaj pa se življenje seli na internet, kjer lahko precej natančneje vidimo take efekte. Upravljavci spletne strani Pornhub so na primer jasno zabeležili, da jim je ob premieri nove sezone serije opazno padel obisk.

Minulo nedeljo zvečer, ko sicer Pornhub vedno beleži visok obisk, je ta upadel za 4,5 odstotke. To se sliši malo, a pogled na graf razkrije, da v resnici učinek ni zanemarljiv, saj je bil pred tem obisk precej konstanten, pa tudi potem se je hitro pobral. To se ni zgodilo prvič, saj je ob premieri lanske sezone obisk prav tako opazno padel za 4,1 odstotka, ob zaključku lanske sezone pa celo za 5,1 odstotka.

Tudi ko je pred dvema letoma izšla nova verzija igre Fallout 4, je obisk Pornhuba prav tako padel. Tedaj je bil padec še večji (10-odstoten) in je trajal dlje časa, kar se ljudje z igro pač ukvarjajo dlje kot se lahko z enournim delom serije. Podobno se je zgodilo tudi ob izidu Nintendo Switcha.

Igre in televizija, torej. Sicer se ljudje dolgočasijo in zavijejo na Pornhub.