Velikani zapuščajo Apple Watch: Cooku košarico dali že Google, Amazon in Ebay

Iztok Hočevar

2. maj 2017 ob 17:02:05

Ob splavitvi najnovejše različice Googlovih Zemljevidov pred dobrima dvema tednoma nihče ni opazil, da storitve ni več možno uporabljati na Applovi pametni uri. Zanimivo je tudi dejstvo, da Google ob nadgradnji sam ni izpostavil umik svoje rešitve iz ekosistema pametne ure. Manjek Googlovih Zemljevidov so tako zabeležili šele ta teden pri Appleinsiderju, kjer so takoj začeli analizirati stanje aplikacij v svetu Apple Watcha.
Po njihovih ugotovitvah je Google umaknil svoje Zemljevide v zadnjih tednih, torej od nadgradnje. So pa novinarji Appleinsiderja uspeli najti še par velikanov, ki so se umaknili iz sveta jabolčne ure. Tako uporabniki Apple Watcha od tega tedna ne morejo več kupovati prek Amazona, Ebaya in Targeta.

Zakaj točno so velikani zapustili svet Applove pametne ure, še ni jasno. Razlog je najverjetneje čisto ekonomski – nihče pač ni uporabljal aplikacij.

Odgovor so poizkušali najti tudi pri AppleInsiderju in zato so kontaktirali vsa omenjen podjetja. Odgovoril je le Google. Velikan iz Mountain Viewa podrobnosti ni želel pojasniti, odgovorili so le, da so podporo umaknili z zadnjo posodobitvijo Zemljevidov, vendar »pričakujejo, da bodo Zemljevidi spet dosegljivi na Apple watchu enkrat v prihodnosti.«