Po londonskem muzeju Natural History vas bo odslej vodil hologram Davida Attenboroughja

Nina Perovič

24. apr 2017 ob 12:09:18

Sky bo v partnerstvu z londonskim prirodoslovnim muzejem (London’s Natural History Museum) uresničil sanje marsikaterega ljubitelja dokumentarnih filmov o naravi. Obiskovalci muzeja bodo namreč lahko v živo spoznali Davida Attenborougha. Legendarni ustvarjalec dokumentarnih filmov bo namreč kot 3D hologram glavna zvezda projekta Hold the World. Attenborough bo obiskovalce muzeja popeljal na ogled razstav fosilov in okostij ogroženih, izjemno redkih in že izumrlih živali, ki so drugače zaprte za javnost.


Hold the World bo razvil Sky VR studio v sodelovanju s podjetjem Factory 42. Začetek projketa pa je načrtovan za konec letošnjega leta. Za najbolj neučakane je na trgu na voljo VR različica Attenborougha First Life. Gre za VR zgodbo o začetku podvodnega življenja v kambriju, ki je na voljo za PlayStation VR.

David Attenborough je posodil glas tudi BBCjevem projektu za Google Earth. Določenim lokacijam na digitalnem zemljevidu so dodali video posnetke o manj znanih zanimivostih divjih živali in neokrnjeni naravi.