Igre za PlayStation 3 prihajajo na osebne računalnike

Matej Huš

23. avg 2016 ob 22:52:06

Večnih vojn med osebnimi računalniki in konzolami s tem sicer ne bo pogasil, a Sony je vseeno prijetno presenetil s širitvijo storitve PlayStation Now na osebne računalnike z Windows. Pretočna storitev, ki omogoča igranje iger za PlayStation 3 na PlayStationu 4, bo sedaj te iste igre prinesla tudi na Windows. Potrebujemo zgolj dovolj zmogljiv računalnik, dovolj hitro internetno povezavo, krmilnik DualShock 4 (na PS4 je delovala že prejšnja inačica DualShock 3) in seveda plačano naročnino.

Za poganjanje iger potrebujemo internetno povezavo s hitrostjo vsaj 5 Mb/s in računalnik, ki ima vsaj 3,5-GHz Intelov procesor ali 3,8-GHz AMD-jev A10, 2 GB pomnilnika ter logične dodatke (zvočno kartico, USB), kar lahko poganja Windows 7 SP1 ali katerikoli novejši. To je nekoliko nenavadno, saj po navadi za pretočno poganjanje iger ne potrebujemo tako zmogljivih procesorjev. Kakorkoli, Sony bo ponudil sedemdnevno brezplačno beta, kjer bomo lahko v miru preizkusili, ali naš računalnik ustreza tem specifikacijam tudi v praksi. Naročnina sicer stane 20 dolarjev za en mesec ali 45 dolarjev za tri mesece. DualShock 4, ki se priključi na USB, lahko prek 25 dolarjev vrednega vmesnika z računalnikom povežemo tudi brezžično.

PlayStation Now za Windows bo najprej na voljo v Evropi, kar se bo po Sonyjevih besedah zgodilo "kmalu", kasneje pa tudi v Severni Ameriki.