Oculus Rift zamuja

Matej Huš

4. apr 2016 ob 21:30:30

Težko pričakovani Oculus Rift je bil januarja ur nekaj po predstavitvi že razprodan, pa čeprav so tedaj pobirali šele prednaročila in je bila dejanska dobava napovedana za 28. marec. Čeprav je le malo srečnežev moglo pričakovati Oculus Rift prvi teden, jih bo še manj od pričakovanj, saj se je zaradi težav z dobavo sestavnih delov časovnica nekoliko zamaknila. Večina ljudi po Oculus Rift dobila pozneje od obljub, jim bodo pa v zameno plačali dostavo tako v ZDA kakor v druge države. Do brezplačne dostave so upravičeni vsi, ki so prednaročili do 1. aprila.

Oculus, ki sedaj sodi pod Facebook, ni razkril, kateri sestavni del je pošel in je odgovoren za zamudo. Prav tako niso razkrili, kdaj bodo Oculus Rift dostavili. Dejali so le, da bo več znanega prihodnji teden, ko bomo dobili tudi nove napovedane datume dostave. Ne pozabimo, da bo Touch Controller na voljo šele v prihodnjih mesecih.

Prvi preizkusi Oculus Rifta, ki so jih minuli teden opravili prvi prejemniki, so pokazali precej medlo sliko. Rift je s 600 dolarji pač drag in marsikomu je pri daljši uporabi slabo, potrebuje pa sorazmerno močan računalnik. Konkurence mu ne manjka, saj se ta teden začne tudi prodaja HTC-jevega Viva, jeseni pa pričakujemo še PlayStation VR, ki bo iz nekoliko drugačnega testa, ker bo samostojen.