Oculus Rift predstavljen in že razprodan

Matej Huš

6. jan 2016 ob 20:48:32

V Las Vegasu se je začel letošnji Consumer Electronic Show (CES), na katerem se bo do sobote predstavilo več kot 3600 razstavljavcev. To pomeni, da bodo v tem tednu videli veliko novosti in še več napovedi, kaj lahko pričakujemo tekom leta. Težko pričakovan kos strojne opreme je Oculus Rift, za katerega je končno znano, da bo stal 600 dolarjev in bo na voljo od 28. marca, prednaročila pa se začnejo danes, a uradno ne pri nas. Kdor je Oculus Rift financiral na Kickstarterju, ga bo seveda dobil brezplačno - takih je bilo kar 9522, ki so zbrali 2,4 milijona dolarjev, potem pa je marca predlani Facebook kupil Oculus za dve milijardi dolarjev.

Poleg samega Oculus Rifta bomo ob nakupu prejeli še Lucky's Tale, kupci s prednaročili pa tudi igro EVE: Valkyrie. Še letos naj bi dobili vsaj 100 iger s polno podporo za Oculus Rift, obljubljajo. Oculus Rift vsebuje prenosni krmilnik iz Xbox One, naglavni zaslon (headset) za navidezno resničnost, senzor ter Oculus Remote. Za tekoče delovanje potrebujemo računalnik z grafično kartico GTX 970 / AMD R9 290 ali boljšo, procesor Intel i5-4590 ali boljši, vsaj 8 GB pomnilnika ter HDMI 1.3 izhod za video.

Navdušenje nad izdelkom je bilo tolikšno, da so razpoložljivo količino Oculus Rift za predprodajo že razprodali. Datum dostave za zadnja naročila je že maj, le malo pa je srečnežev, ki ga bodo dobili že 28. marca.