Google+ Photos le še do avgusta

Matej Huš

22. jul 2015 ob 14:02:50

Po pričakovanjih so iz Googla sporočili, da bodo upokojili Google+ Photos, kot se imenuje predel za objavo in deljenje fotografij v sklopu Googlovega družabnega omrežja Google+. Začenši s 1. avgustom, ko bo prenehala delovati aplikacija za Android, kasneje pa tudi spletna in iOS-različica, bo Google+ Photos umaknjen. Uporabnike pozivajo, naj za slike uporabljajo novo aplikacijo Google Photos.

V čem je razlika, če v imenu manjka zgolj znak plus? Ravno ta zmeda je eden izmed razlogov za migracijo in upokojitev. Google Photos je ločena aplikacija, ki jo je Google zagnal maja letos in bo v celoti nadomestila slike na Google+. Nihče ne bo izgubil vsebine, saj se prenese avtomatično. Prav tako lahko fotografije v celoti izvozijo prek Google Takeout.

Google Photos ne zahteva prijave v Google+, kar pomeni, da jo bodo lahko uporabljali vsi uporabniki Androida, iOS-a ali spletne verzije. Prav tako ponuja neomejeno kapaciteto za shranjevanje slik z ločljivostjo do 16MP ter videoposnetkov do 1080p, možnost urejanja in deljenja slik.