OnePlus One bo na voljo brez povabil

Primož Resman

23. okt 2014 ob 14:36:56

Prihajajoči ponedeljek, 27. oktobra, bo na spletu precej popularen mobilni telefon OnePlus One mogoče naročiti brez povabila. Gre za relativno poceni, a zmogljiv pametni mobilnik, na katerem teče uradna, s proizvajalčevo pomočjo pripravljena verzija Cyanogenovega operacijskega sistema Android. Do zdaj je bil OnePlus One na voljo le s povabilom, ki so jih prejemali obstoječi kupci in ljubitelji telefona, ki so jih po vzoru Gmaila in še mnogih drugih storitev delili v skupnosti. Že pred dnevom D se neučakani kupci lahko dodobra pripravijo, saj je že prej mogoče pripraviti vse potrebno, odpreti uporabniški račun na njihovi strani, izbrati kapaciteto in barvo telefona skupaj z dodatki ter vnesti naslov, podatke za PayPal in podobno, da se na dan D zgolj klikne 'naroči'.

Razlog za povabila in v tem primeru prednaročila se skriva v proizvodnji. OnePlus namreč telefon one izdeluje v serijah, ki zadovoljijo povpraševanje, poskušajo imeti čim manj zaloge. To povabila poenostavijo, zgodba pa bo podobna tudi 27. oktobra. Na dan naročila bo namreč OnePlus kupčev račun PayPal bremenil le, če bo telefon na zalogi. Brmeneitev Paypala se bo sicer izvedla šele, ko bo telefon izdelan in odposlan. 27. oktobra bodo namreč sprejemali le zavezujoča naročila, ki bodo šla v čakalno vrsto, ki se bodo izpolnjevala po vrsti. V prihajajočih 4 dneh je telefon seveda še vedno možno naročiti po običajni poti s povabilom, kar kupca postavi pred čakalno vrsto, ki se bo ustvarila 27. oktobra.

Odprta naročila se bodo, kot rečeno, zbirala v ponedeljek, 27. oktobra, a le v obdobju ene ure, od 16:00 do 17:00 uro po lokalnem slovenskem (srednjeevropskem) času. Glede na odštevanje bi se digitalna vrata trgovine morala odpreti šele ob 17. uri, a je treba upoštevati premik ure, ki se bo zgodil dan prej, 26. oktobra ob 3:00 (ura skoči nazaj na 2:00). Vsa pravila si lahko ogledate na uradni strani.